Over deze salade kan ik eigenlijk niet heel veel vertellen. Op een avond had ik zin om eens uit te proberen hoe een radijsje smaakt nadat je ze hebt gebakken. Ik moet zeggen dat het een soort van mildere smaak word. Heel bijzonder om een keertje uit te proberen. Verder ben ik even in de ban van pijnboompitjes gecombineerd met …
Bietenspread
Inmiddels is het alweer heel lang geleden dat ik een recept heb geplaatst. Dit heeft verschillende redenen gehad, waarvan er 1 is dat ik een nieuwe baan erbij heb. Sinds iets meer dan een jaar werk ik bij Holland & Barrett. Daar heb ik al veel nieuwe dingen geleerd. Naast voeding weet ik nu ook wat meer over supplementen dus …
Groene lasagne met kip
Al vanaf kinds af aan ben ik dol op lasagne. Ik denk zelfs dat dat 1 van de eerste gerechten was die ik zelf leerde maken. Als je mijn beste vriendin van vroeger vraagt kan ze nog wel herinneren dat ik een vegetarische variant maakte in de tijd dat ik op de middelbare school zat. Toen zat de foodie dus …
Food blog swap: Portobello’s met linzen
Zo af en toe vind ik het heerlijk om een dagje geen vlees te eten. Dan zijn recepten die goed vullen erg fijn. Onderstaand recept is daar 1 van. Tijdens het rondkijken op de site van Deb’s bakery & kitchen kwam ik deze gevulde portobello’s tegen. Die wilde ik wel maken. Zelf heb ik er 1 als lunch gegeten en …
Bananenpap met notenpasta + proteïne variant
Een tijdje terug deelde ik al de chocoladevariant van bananenpap. Zelf vind ik het namelijk prettiger om na een training mijn eiwitten aan te vullen door middel van bananenpap met een schep eiwitpoeder erdoor dan om dezelfde poeder als shake te gaan drinken. Ten eerste vind ik het gewoon veel lekkerder en ten tweede vult het me meer doordat ik …
Pannenkoekentraktatie van bakbananenmeel
Ingrediënten 120 gram bakbananenmeel 3 eieren 300 ml kokosmelk 3 el ahornsiroop snufje zout jam naar keuze blauwe bessen Bereidingswijze Meng het bakbananenmeel met het zout. Voeg de eieren toe en roer deze met een garde goed door het meel. Voeg de ahornsiroop toe en daarna scheutje voor scheutje de kokosmelk. Blijf ondertussen goed roeren zodat er geen klontjes komen …
Producten met eiwitten deel 2
Plantaardig en dierlijk eiwit wordt door je lichaam afgebroken tot 22 verschillende aminozuren. Vervolgens wordt uit deze ‘bouwstenen’ weer menselijk eiwit samengesteld. Het gaat om duizenden verschillende soorten met elk een eigen karakter en functie. Deze vormen de basis van alle cellen van je lichaam. Je huid, spieren, organen, zenuwen, botten, haar en nagels zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten. Maar …
Chocolade Bananenpap + proteïne variant
Door het vele trainen wat ik op dit moment doe, zorg ik ervoor dat ik voldoende eiwitten binnen krijg. Omdat ik elke dag een eiwitshake niet zie zitten heb ik onze eenvoudige bananenpap aangevuld tot een eiwitrijke pap. Nu zat ik even te zoeken maar deze makkelijke pap staat nog niet eens op de site! Wel deze vla met avocado, …
Food blog swap: snicker-dadels
Dit weekend heb ik de verjaardag van mijn oudste zoon gevierd. Dit jaar heb ik er voor gekozen om maar 1 taart te maken en daarnaast wat zoete hapjes. Zo had mijn zoon zelf havermoutkoekjes gebakken en koos ik ervoor om aardbeien met chocola en deze snicker-dadels te maken. Ik kwam op dit idee doordat ik deze maand weer meedeed …
Review Captain Kombucha
Enige tijd geleden kreeg ik 4 verschillende smaken van Captain Kombucha om uit te proberen. Bij deze wil ik jullie daar iets meer over vertellen: Wat is kombucha? Kombucha is een drankje op basis van thee dat door middel van fermentatie verandert in een bruisend, probiotisch drankje. Captain Kombucha is vrij van conserveringsmiddelen en bevat geen toegevoegde zoetstoffen, geur, kleur …