Groene lasagne met kip

Simone Recepten 1 Reactie

Al vanaf kinds af aan ben ik dol op lasagne. Ik denk zelfs dat dat 1 van de eerste gerechten was die ik zelf leerde maken. Als je mijn beste vriendin van vroeger vraagt kan ze nog wel herinneren dat ik een vegetarische variant maakte in de tijd dat ik op de middelbare school zat. Toen zat de foodie dus al in mij :)
Mijn kinderen zijn ook dol op lasagne, waarom dat zo is kun je bij deze variant lasagne lezen: klik hier. Deze keer had ik zin om eens een totaal andere variant te maken. Wel gebruik ik bij dit recept buffel mozzarella en pecorino. Hierdoor is het recept niet zuivelvrij, maar wel koemelkvrij. Zelf kan ik deze kazen wel verdragen, maar dit zal voor iedereen anders zijn. Zelf vind ik het fijn om 1 laag mozzarella te doen zodat het niet te kazig word, maar wil je zelf meer dan kun je dit makkelijk aanpassen!

Ingredienten

250 gram kippendijfilet
3-4 el pesto
2 courgettes
250 gram kastanjechampignons
3-4 teentjes knoflook
buffel mozzarella
pecorino
lasagnebladen naar keuze

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Verhit een hapjespan, smelt hierin wat kokosolie of roomboter en bak de kippendijfilet. Snijd de champignons en courgette in kleine stukjes. Haal de gare kippendijfilet uit de pan en snijd deze ook kleiner. Bak ondertussen in dezelfde pan vast de courgette en champignons. Voeg de kip weer toe en ook de knoflook en pesto. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Pak een ovenschaal en begin met een laagje van het kip/groente mengsel. Verdeel hier plakjes buffel mozzarella over en daarna een laag lasagnebladen. Daarna weer een laag kip/groente en een laag lasagnebladen. Ga door tot de ovenschaal vol zit. Zorg dat je eindigt met een laag kip/groente mengsel. Rasp de pecorino bovenop het geheel voordat je de ovenschaal in de oven stopt. Bak de lasagne ongeveer een half uurtje totdat de lasagnebladen gaar zijn.

bekijk ook

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *