Food blog swap: Portobello’s met linzen

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Zo af en toe vind ik het heerlijk om een dagje geen vlees te eten. Dan zijn recepten die goed vullen erg fijn. Onderstaand recept is daar 1 van. Tijdens het rondkijken op de site van Deb’s bakery & kitchen kwam ik deze gevulde portobello’s tegen. Die wilde ik wel maken. Zelf heb ik er 1 als lunch gegeten en hij vulde enorm moet ik zeggen.

Portobello’s zijn heerlijk stevig en kun je daardoor goed vullen. Ik wil ze ook nog een keer gebruiken als soort hamburgerbroodjes! Maar voor nu eerst vegetarisch gevulde portobello’s:

Ingredienten voor 2 portobello’s

2 portobello’s
75 gram gegaarde linzen
1 ui (gesnipperd)
1 paprika (in blokjes gesneden)
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnzaad
1-2 teentjes knoflook
verse koriander
pecorino
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de portobello’s schoon en verwijder het steeltje. Verhit wat olie of roomboter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika en alle kruiden toe en bak eventjes mee. Meng hierna de linzen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg de portobello’s in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Rasp er wat pecorino overheen. Bak de portobello’s in 15 min. gaar en dan eet smakelijk!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *