Bananenpap met notenpasta + proteïne variant

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een tijdje terug deelde ik al de chocoladevariant van bananenpap. Zelf vind ik het namelijk prettiger om na een training mijn eiwitten aan te vullen door middel van bananenpap met een schep eiwitpoeder erdoor dan om dezelfde poeder als shake te gaan drinken. Ten eerste vind ik het gewoon veel lekkerder en ten tweede vult het me meer doordat ik het langzaam naar binnen lepel in plaats van hup naar binnen te gieten.

Mijn kinderen zijn ook dol op bananenpap en zodra ze zien dat ik het klaarmaak staan ze in de rij :) Bij hun doe ik er alleen geen eiwitpoeder in.

Ingrediënten per persoon

1 banaan
1-2 el notenpasta naar keuze (ik heb amandelpasta gebruikt)
optioneel: 1 scoop eiwitpoeder naar keuze (ik gebruikte raw garden vanille)
Om te versieren:
Amandelschaafsel
Plakjes banaan

Bereidingswijze

Prak de banaan en voeg hier de notenpasta (en optioneel het eiwitpoeder) aan toe. Roer het goed door of gebruik je staafmixer om het superglad te krijgen. Versier eventueel met wat banaan en amandelschaafsel of wat je maar lekker lijkt.

Voedingswaardes zonder proteïne poeder:
237 Kcal
20,2 Koolhydraten
6,2 Eiwitten
14,3 Vetten
4,7 Vezels

Voedingswaardes met proteïne poeder:
322 Kcal
22,2 Koolhydraten
23,9 Eiwitten
14,6 Vetten
4,7 Vezels

(Voedingswaarde zijn met de volgende hoeveelheden: 100 gram banaan, 15 gram amandelpasta, 10 gram amandelschaafsel en optioneel: 23 gram eiwitpoeder)

bananenpap met notenpasta

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *