Chocolade Bananenpap + proteïne variant

Simone Recepten 1 Reactie

Door het vele trainen wat ik op dit moment doe, zorg ik ervoor dat ik voldoende eiwitten binnen krijg. Omdat ik elke dag een eiwitshake niet zie zitten heb ik onze eenvoudige bananenpap aangevuld tot een eiwitrijke pap. Nu zat ik even te zoeken maar deze makkelijke pap staat nog niet eens op de site! Wel deze vla met avocado, banaan en cacao maar daarmee maak je toch weer een keukenmachine vies. Soms wil je het nog simpeler :)

Als het tussendoortjes tijd is en de kinderen eigenlijk geen zin hebben in fruit maak ik wel eens chocoladepap met alleen banaan en (rauwe) cacao. Deze versieren ze dan en binnen no-time smullen ze samen van iets lekkers wat stiekem toch fruit is!

Zelf heb ik moeite om genoeg koolhydraten binnen te krijgen. De producten die ik het liefst eet bevatten voornamelijk veel (goede) vetten. Mijn koolhydraten haal ik binnen met lekker veel groenten en daarnaast wat fruit. Om met deze pap wat extra koolhydraten binnen te krijgen voeg ik daarom rozijnen toe, deze kun je eenvoudig weglaten als je geen extra koolhydraten nodig hebt.

Rozijnen zijn goeie koolhydraat-bommetjes in 100 gram rozijnen zit namelijk:
326 Kcal
75,50 koolhydraten
3,10 eiwitten
0,50 vet
3,70 vezels

Benodigdheden voor 1 persoon

100 gram banaan
5 gram rauwe cacao
voor de proteïne variant:
23 gram proteïne poeder (zelf gebruikte ik Garden of life raw fit chocola)
optioneel 25 gram rozijnen

Bereidingswijze

Prak de banaan helemaal fijn en roer daarna de cacao (en het proteïne poeder) er goed doorheen. Versier eventueel met rozijnen of iets anders wat je lekker lijkt. Denk aan kokosrasp, cacaonibs of gehakte nootjes

Voedingswaardes zonder proteïne poeder:
115 Kcal
21,1 Koolhydraten
2,1 Eiwitten
1,5 Vetten
2,4 Vezels

Voedingswaardes met proteïne poeder:
199 Kcal
23,1 Koolhydraten
19,8 Eiwitten
1,9 Vetten
2,4 Vezels

 

 

bananenpap chocolade bananenpap 1

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Bananenpap met notenpasta + proteïne variant | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *