Voor de food blog swap van September mocht ik iets uitkiezen van de zoetekauw. Op deze site vind je vooral veel heerlijke zoete recepten. Ik heb zelf voor een hartig recept gekozen, omdat er daar op mijn site wel iets meer van mogen komen. Aan het originele recept heb ik mijn eigen draai gegeven door kippengehakt te gebruiken ipv van …
Unicornfrosting zuivelvrij, natuurlijke kleurstoffen
Ondertussen is het echt al heel lang geleden dat ik deze cakejes met unicorn frosting heb gemaakt! Het was namelijk met de verjaardag van mijn dochter en dat is ondertussen al ruim een half jaar geleden. Maar bij deze wilde ik jullie nog even vertellen hoe ik de frosting heb gemaakt. Ik ben zelf geen fan van kleurstoffen in voeding, …
Food blog swap: Gedroogde tomaatjes uit de oven
Even geleden hoorde ik dat ik deze keer voor de food blog swap iets mocht kiezen van de site van Andrea: Anniepannie.nl Daar werd ik gelijk heel blij van, want Andrea is naast een vrolijke meid ook erg goed in originele recepten maken. Wat denk je bijvoorbeeld van courgettespread met feta, bosui en munt? Of heb je misschien wel zin …
Pina colada met verse ananas
Net als de originele Cubaanse cocktail maak ik een pina colada het liefst met verse ananas en kokosmelk. In de zomer is het extra lekker om ananas uit de vriezer te gebruiken, dan krijg je extra koude pina colada. Hou je van een echt zoete cocktail kun naar wens nog wat ahornsiroop toevoegen. Ingrediënten voor 2 cocktails 1 verse ananas …
Food blog swap: Romige chocolade-mango smoothiebowl
Deze maand mocht ik een recept van Saudalicious uitkiezen, en wat een geweldige site is dat! Ik ging voor een smoothiebowl, maar had nog moeite met kiezen doordat er zoveel bijzondere varianten op de site staan. Wat denk je van een smoothiebowl met tuinbonen, of eentje met geroosterde paprika erin? Ik heb uiteindelijk voor deze gekozen met kikkererwten doordat ik …
Nacho’s met kip en guacamole
Dit borrelhapje is eigenlijk ontstaan toen ik op een dag restjes uit de koelkast als avondeten ging eten. Ik had nog wat eigengemaakte guacamole over en een restje kip uit de slowcooker. Toevallig had ik ook nog een zak nacho’s in huis en zo kon ik heerlijk genieten! En zeg nu zelf dit is een fijn borrelhapje voor op een …
Zelf ijskoffie maken
Sinds deze zomer heb ik de ijskoffie helemaal ontdekt. Ik had meerdere keren ijskoffie gehaald bij een koffiezaak voordat ik besloot om het zelf een keer te maken. Dat deed ik met de koffiebonen waar ik vorige keer (hier) over vertelde. Bij deze deel ik een variant met ijsklontjes. Mijn tips: Gebruik ijsklontjes gemaakt van koffie met melk naar keuze. …
Zelf cold brew coffee maken
In het Engels vind ik het veel leuker klinken: cold brew coffee of koud gebrouwen koffie, wat vind jij? Nadat ik fan ben geworden van ijskoffie ging ik me een beetje verdiepen in welke versie ijskoffie ik het lekkerste zou vinden. Waar ik al snel uit was, was dat ijskoffie gemaakt met cold brew coffee het lekkerste smaakte. Ondanks dat …
Slow roasted koffiebonen van Aroma Club
Een tijdje geleden kreeg ik een pakket met 3 soorten koffiebonen van Aroma Club om te proeven. Voor wie mij iets beter kent is dat best gek, want ik drink helemaal geen koffie. Waarom ik dan wel deze ging uitproberen was omdat ik wel sinds kort ijskoffie erg lekker ben gaan vinden. Tot nu toe haalde ik dat af en …
Food blog swap: Koreaanse bibimbap
Eind Juni wat betekend tijd voor de Food blog swap! Deze keer mocht ik wat uitzoeken bij Cookingdom. Eerst had ik koekjes uitgekozen, maar doordat deze wat kruimelig waren vond ik het lastig deze op de foto te zetten. Hierna heb ik gekozen voor de bibimbap, je vind het originele recept hier. Bibimbap is een populair Koreaans gerecht. Het woord …