Food blog swap: Koreaanse bibimbap

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Eind Juni wat betekend tijd voor de Food blog swap! Deze keer mocht ik wat uitzoeken bij Cookingdom. Eerst had ik koekjes uitgekozen, maar doordat deze wat kruimelig waren vond ik het lastig deze op de foto te zetten. Hierna heb ik gekozen voor de bibimbap, je vind het originele recept hier. Bibimbap is een populair Koreaans gerecht. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst of gemixte maaltijd en bestaat uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemixt worden. Zelf heb ik gerecht aangepast door broccolirijst te gebruiken, nog meer groenten dus! Verder heb ik de eieren weggelaten omdat ik zelf geen ei eet. Maar die kunnen jullie dus wel gewoon toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram bladspinazie
2 teentjes knoflook
1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
200 gram kippendijfilet
150 gram kastanjechampignons
150 gram taugé
500 gram broccolirijst
geraspte wortel
kokosolie om in te bakken
Om het pittiger te maken: gochujang of sambal manis
Optioneel 4 eieren

Bereidingswijze

Bak de kippendijfilet met de teentjes knoflook in een pan gaar. Bak ondertussen in een andere pan de broccolirijst zodat deze gaar word. Zelf had ik aan de broccolorijst de tamari toegevoegd, maar je kan deze ook bij de kip doen. Wanneer de kip klaar is kun je in die pan de gesneden champignons gaar bakken. In de pan van de broccolirijst laat je vervolgens de spinazie slinken. Kies je er ervoor om een eitje te gebruiken kun je die als laatste nog bakken. Nu is het tijd om je schaaltje samen te stellen. Begin met de broccolirijst en plaats hier de overige ingrediënten op. Ik laat zelf de wortel en taugé rauw zodat het een fijne knapperige bite aan het gerecht geeft. Pak er een paar stokjes bij en eet smakelijk!1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *