Food Blog Swap: kippengehaktballetjes met spek

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Voor de food blog swap van September mocht ik iets uitkiezen van de zoetekauw. Op deze site vind je vooral veel heerlijke zoete recepten. Ik heb zelf voor een hartig recept gekozen, omdat er daar op mijn site wel iets meer van mogen komen. Aan het originele recept heb ik mijn eigen draai gegeven door kippengehakt te gebruiken ipv van rundergehakt. Verder heb ik wat gespeeld met de kruiden. Het is een lekker hapje geworden dat het goed zal doen op een feestje of als tapasgerechtje tijdens de lunch.

Ingredienten

350 gram kippengehakt
20-30 plakjes spek
kruiden naar keuze, ik gebruikte:
oregano
rozemarijn
knoflookpoeder
snufje paprikapoeder

Bereidingswijze

Meng het kippengehakt met de kruiden. Rol daarna kleine balletjes van het kippengehaktmengsel. Verhit wat roomboter of kokosolie in een pan en bak hierin de balletjes tot ze gaar zijn. Laat de balletjes wat afkoelen en verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Omwikkel de balletjes met een half plakje spek. Leg alle balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats in de oven. Bak ze in de oven voor ongeveer 10 minuten tot het spek lekker bruin gekleurd is. Wanneer je dit hapje op een feestje maakt kun je ze al voorbereiden tot aan de laatste stap van de oven. Contoleer dan voor het serveren wel of ze van binnen alweer lekker warm zijn. met logomet logo 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *