Unicornfrosting zuivelvrij, natuurlijke kleurstoffen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Ondertussen is het echt al heel lang geleden dat ik deze cakejes met unicorn frosting heb gemaakt! Het was namelijk met de verjaardag van mijn dochter en dat is ondertussen al ruim een half jaar geleden. Maar bij deze wilde ik jullie nog even vertellen hoe ik de frosting heb gemaakt.
Ik ben zelf geen fan van kleurstoffen in voeding, maar het ziet er wel altijd heel leuk uit. Dus voor deze frosting ben ik toen op zoek gegaan naar een manier om te kleuren zonder chemische kleurstoffen.

Basis frosting:

100 gram palm shortening
50 ml of 50 gram zoetmiddel naar keuze
optioneel 1 tl vanille

Verdeel deze in drieën en doe elke hoeveelheid in een eigen schaal. Elke schaal krijgt een andere kleur. Hieronder vind je per kleur de beschrijving van wat je nodig hebt. Wanneer je 3 verschillende kleuren hebt stop je deze in 1 spuitzak en kun je beginnen toefjes te maken op de cakejes!

Blauwe kleur:

1 tl blue majik

Voeg het poeder simpelweg toe aan de frosting en blijf net zo lang roeren tot de hele schaal blauw is gekleurd.

Gele kleur:

25-50 gram mango

Pureer de mango zo fijn mogelijk met een staafmixer. Voeg hierna de puree toe aan de frosting. Begin met een eetlepel en roer deze eerst goed door voordat je de volgende toevoegt. Als je de kleur goed vind hoef je niet de hele puree te gebruiken. Deze frosting zal net iets vloeibaarder worden doordat er toch iets extra vocht bijkomt. Hoe minder puree je nodig hebt hoe beter dus.

Roze kleur:

1-2 tl frambozenpoeder, aardbeienpoeder of bietenpoeder

Voeg het poeder naar keuze toe aan de frosting en roer heel goed door, net zo lang dat de hele schaal roze gekleurd is.
1 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *