Pina colada met verse ananas

Simone cocktails, Recepten Laat een reactie achter

Net als de originele Cubaanse cocktail maak ik een pina colada het liefst met verse ananas en kokosmelk. In de zomer is het extra lekker om ananas uit de vriezer te gebruiken, dan krijg je extra koude pina colada. Hou je van een echt zoete cocktail kun naar wens nog wat ahornsiroop toevoegen.

Ingrediënten voor 2 cocktails

1 verse ananas (of ananas uit de diepvries)
scheutje limoensap
200 ml kokosmelk
160 ml rum (of een andere hoeveelheid naar wens)
optioneel scheutje ahornsiroop

Bereidingswijze

Doe de ananas in een keukenmachine en mix samen met de kokosmelk totdat het een ananaspuree is geworden. Voeg de rum en limoensap toe en meng nog even kort door elkaar. Schenk in 2 glazen gevuld met ijs en versier met leuke rietjes of een stukje ananas.

1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *