Food blog swap: Gedroogde tomaatjes uit de oven

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Even geleden hoorde ik dat ik deze keer voor de food blog swap iets mocht kiezen van de site van Andrea: Anniepannie.nl Daar werd ik gelijk heel blij van, want Andrea is naast een vrolijke meid ook erg goed in originele recepten maken. Wat denk je bijvoorbeeld van courgettespread met feta, bosui en munt? Of heb je misschien wel zin om zeewiermayonaise te maken? Ik wist zelf al gelijk dat ik voor de gedroogde tomaatjes wilde gaan, deze had ik namelijk al op Instagram langs zien komen. Het originele recept vind je hier. Dit recept is ideaal als je nog een boel tomaatjes hebt liggen die op moeten. En het eindresultaat word lekkerder dan de gedroogde tomaatjes uit de winkel ;)

Ingrediënten

800-1000 gram kleine tomaten
4 tenen knoflook (uitgeperst)
olijfolie
zout en peper
verse kruiden bijvoorbeeld:
tijm
oregano
salie
rozemarijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij alle tomaatjes doormidden en plaats met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout, peper en de verse kruiden. Verdeel hierna de knoflook en de olijfolie over het geheel. Plaats de bakplaat in de oven en laat tussen de 2 en 4 uur drogen. Ik vond ze zelf na 2 uur lekker, maar misschien hou jij van een iets drogere variant! Laat de tomaatjes afkoelen en serveer ze bij het eten of bewaar ze in een glazen pot afgetopt met olijfolie tot je ze gaat eten.  1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *