Zelf cold brew coffee maken

Simone Recepten Laat een reactie achter

In het Engels vind ik het veel leuker klinken: cold brew coffee of koud gebrouwen koffie, wat vind jij?  Nadat ik fan ben geworden van ijskoffie ging ik me een beetje verdiepen in welke versie ijskoffie ik het lekkerste zou vinden. Waar ik al snel uit was, was dat ijskoffie gemaakt met cold brew coffee het lekkerste smaakte. Ondanks dat er in cold brew coffee meer cafeïne zit dan in gewone koffie, is de smaak minder bitter. Dit schijnt te komen doordat de zuurtegraad van cold brew coffee lager is. Het zelf maken ervan is niet moeilijk, het kost alleen even wat tijd. Nu drink ik zelf niet heel vaak ijskoffie dus ik vind het het wachten wel waard. Eventueel kun je in 1 keer een boel maken en de koffie die klaar is dan in de koelkast bewaren tot gebruik.

Ingrediënten

Gemalen koffiebonen
Koud water
Glazen pot die afgesloten kan worden
Koffiefilter
Tijd ;)

Bereidingswijze

Vul een glazen pot met 1 deel gemalen koffie en 7 delen koud water, roer even goed door elkaar en sluit de pot. Wacht nu 12 tot 24 uur en roer daarna de koffie weer even goed door. Pak een andere pot en plaats hier een koffiefilter op. Giet langzaam de koffie door de filter. Heb je een grotere hoeveelheid gemaakt, plaats dan hetgene wat je niet gelijk gebruikt in de koelkast. Daar blijft het ongeveer 2 weken goed.c

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *