Food blog swap: Romige chocolade-mango smoothiebowl

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Deze maand mocht ik een recept van Saudalicious uitkiezen, en wat een geweldige site is dat! Ik ging voor een smoothiebowl, maar had nog moeite met kiezen doordat er zoveel bijzondere varianten op de site staan. Wat denk je van een smoothiebowl met tuinbonen, of eentje met geroosterde paprika erin? Ik heb uiteindelijk voor deze gekozen met kikkererwten doordat ik zin had in chocolade. De smoothiebowl was lekker vullend door de kikkererwten, die je trouwens niet echt proefde. Verder was hij lekker fris door de mango en had toch een lekkere chocoladesmaak. Ik deed de test met mijn kids en vroeg ze of ze konden raden welke ingrediënten er in de smoothiebowl zaten. Ze proefden vooral de mango en de chocola. Mijn dochter kreeg maar een half schaaltje op, de andere twee likten nog net niet hun schaaltje uit. Kortom de smoothiebowl viel in de smaak! Ik heb hem wel iets aangepast zodat hij zuivelvrij is geworden. De hoeveelheid is genoeg voor 1 grote schaal en 3 kleine schaaltjes of 2 grote schalen.

Ingrediënten

100 gram kikkererwten
300 gram kokosyoghurt
300 gram bevroren mango
2 kleine bananen
4 gram geraspte verse gember
10 gram cacaopoeder
speculaaskruiden naar smaak
handje walnoten

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve een halve banaan en de walnoten, in een keukenmachine en laat deze draaien tot het een mooi romig geheel is geworden. Verdeel over de schaaltjes en versier met banaan en walnoten. Voor de kids had ik in plaats van walnoten voor granola gekozen. Ook een lekkere optie.

Geniet ervan!

1 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *