Chocolade cruesli

Simone Recepten Laat een reactie achter

Doordat de cruesli in de winkel eigenlijk allemaal melk, gluten en geraffineerde suiker bevat kopen we dit al heel lang niet meer. De laatste keren dat ik het at liep ik de rest van de dag met buikpijn rond. Een erg goede reden om het niet meer te eten. Op zoek naar een variant die wel goed valt dus! Eerst maakten we een tijd cruesli met havervlokken, maar sinds ik de notenvariant heb ontdekt wil ik niets anders meer!

Speciaal voor de chocoladeweek komt hier een chocolade versie van de notenvariant. Lekker genoeg om zo te snoepen, maar het kan ook over wat fruit of door de yoghurt.

camera 147

Benodigdheden:

150 gr. Walnoten
150 gr. Zonnebloempitten
100 gr. Hazelnoten
150 gr. Kokosrasp
50 gr. Amandelmeel
100 ml. Kokosolie
1 tl Vanillepoeder
1 el Kaneel
2 el Cacao
4 el Ahornsiroop
Snufje Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie au bain Marie en voeg hier de ahornsiroop aan toe. Stop de overige ingrediënten in een keukenmachine en laat deze een paar keer pulseren zodat de noten in stukjes gehakt worden. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en meng dit goed door elkaar. Spreid het uit op de bakplaat en plaats in de oven. Bak het voor 15 min. en laat het hierna afkoelen in de oven met de ovendeur op een kiertje. Wanneer het volledig is afgekoeld kun je het in een luchtdichte pot zeker een week bewaren, maar hier in huis is het voor die tijd al op!

chocolade cruesli

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *