Oreotaart 2.0

Simone Recepten Laat een reactie achter

Bij deze het recept voor de Oreotaart. Omdat het niet de eerste variant is die ik ervan maak noem ik deze maar even de 2.0 versie! De eerste keer dat ik een Oreotaart maakte was voor de derde verjaardag van mijn jongste zoon. Zoals je ziet was die alleen aan de buitenkant versiert met oreo’s. Klik op de foto om naar dat recept te gaan.

Deze nieuwe variant bestaat bijna alleen uit oreo’s. Toch is hij niet heel machtig omdat ik er kokosyoghurt bij heb gebruikt. Lees gauw verder wat je nodig hebt:

Ingrediënten

1 chocolade kokos bodem
1 pak oreo koekjes (gebruik de glutenvrije voor een glutenvrije taart)
500 gram kokosyoghurt
2 el gelatinepoeder
100 gram gesmolten kokosolie

Bereidingswijze

Nadat je de bodem hebt gemaakt en deze tijd heeft gehad om af te koelen is het tijd om de rest te maken. Pak een goeie blender en stop hier de kokosyoghurt in. Smelt ondertussen de kokosolie op een laag vuurtje. Zet de blender aan en gooi de helft van het pak oreo’s bij de kokosyoghurt. Als de kokosolie gesmolten is voeg je hier de gelatinepoeder aan toe en roer deze goed tot het is opgelost. Nu kan het kokosolie mengsel aan de blender worden toegevoegd. Nog even goed mixen en de basis is klaar. Pak nu de rest van het pak koekjes en hak deze in kleine stukjes. Tijd om de taart af te maken. Pak de bodem met bakring er nog omheen. Schenk een laagje oreo kokosyoghurt over de bodem. Strooi nu de helft van de gehakte oreo’s erover. Daarna de rest van het oreo kokosyoghurtmengsel. Verdeel de bovenlaag even goed en schud even om de ergste bubbels eruit te krijgen. Top af met de andere helft van de gehakte oreo’s. Plaats het geheel in de koelkast om op te stijven. Geef dit minstens 4 uur de tijd, maar liever de hele nacht.

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *