Bodemloze put.. uh taart ;)

Simone Recepten 2 Reacties

Laatst was ik een beetje inspiratieloos voor het avondeten. Een vriend van me kwam toen met het idee om een preitaart te gaan maken. Ik kreeg wat ingrediënten doorgestuurd en met wat eigen toevoegingen is daar deze taart uit ontstaan. Met lekker veel kaas en ei. Ei zul je denken? Maar dat at ze toch helemaal niet? Dat klopt ik heb zeker iets van 5 jaar geen ei gegeten (misschien zelfs wel langer!). Gelukkig kan ik het sinds kort weer eten zonder klachten! Dus deze taart zal vaker op tafel gaan verschijnen.

Ingrediënten

2 stronken prei
250 gram champignons
1 rode ui
1 ui
150 gram spekjes
150 gram feta

5 eieren
250 ml slagroom
2 teentjes knoflook
2 tl paprikapoeder
flink wat geraspte pecorino
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de prei in ringen en spoel even goed af. Snijd ook de champignons en ui in kleine stukjes. Bak de spekjes tot ze bruin zijn en voeg dan de knoflook, ui en champignons toe. Bak eventjes kort want straks in de oven gaart alles nog verder. Snij ondertussen de feta in blokjes. Zet het vuur uit en voeg de prei aan het mengsel toe. Roer dit even goed door zodat de prei ook nog net wat bakt in de pan. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en mix hier de feta blokjes doorheen.

Pak een schaal en breek hierin de eieren. Voeg de slagroom en het paprikapoeder toe en roer dit even door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Giet het ei/slagroommengsel in de ovenschaal. Als het goed is word het prei/champignon mengsel helemaal bedekt ermee. Strooi als laatste de geraspte pecorino over het geheel. Nu kan de ovenschaal de oven in. Doe dit voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Maar houd er rekening mee dat elke oven anders is.

bekijk ook

Comments 2

 1. Rens

  Hoi Simon,
  Leuke site heb je.
  Ik wil graag wat recepten maken die hier op staan maar heb daar een vraag over.
  Voor hoeveel personen zijn ze geschreven?
  Gr
  Rens

  1. Post
   Author
   Simone

   Ik schrijf eigenlijk nooit het aantal personen op. Het ligt er maar net aan of je een grote eter bent of niet. Dit recept was bij mij een avondmaaltijd voor 2 personen. Ik hoop dat je wat met dit antwoord kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *