Cassavemeel pannenkoekjes

Simone Recepten 4 Reacties

De kinderen hier in huis zijn dol op pannenkoeken. Minstens 1 keer per week is het dan ook pannenkoek dag :) Ondertussen staan er al heel veel verschillende recepten online. Elke keer als ik een nieuw soort meel ontdek proberen we wel een keer uit of je er ook pannenkoeken mee kunt bakken. Deze keer was cassavemeel aan de beurt!

Wil je alle pannenkoek recepten op een rijtje zien? Klik dan hier.

Ingrediënten

175 gram cassavemeel
300-500 ml kokosmelk (ligt eraan welk soort kokosmelk je gebruikt)
25 ml kokosolie (gesmolten) + extra om in te bakken
1 el ahornsiroop
2 eieren
Snufje zout

Bereidingswijze

Roer simpelweg alle ingrediënten door elkaar om het beslag te maken. Zelf doe ik dit gewoon in een grote schaal met een vork. Op deze manier klop je alles goed los en dan krijg je geen klontjes. Blijft het beslag nog aan de dikke kant voeg dan wat extra kokosmelk of water toe. Het beslag blijft wel wat dikker dan traditioneel pannenkoekenbeslag. Verhit nu een pannenkoekenpan op half hoog vuur en schep voor elke pannenkoek een eetlepel beslag in de pan. Wanneer de bovenkant gestold is kun je ze voorzichtig omdraaien en de andere kant ook bruin laten worden. Stapel een hoge toren en eet smakelijk!

1 2 3 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 4

  1. Post
   Author
 1. Sylvana

  Deze pannekoeken komen wat smaak betreft voor mij het meest in de buurt van de gewone. Maar klopt het dat het beslag een hele dikke stap wordt ? Bij mij wel namelijk

  1. Post
   Author
   Simone

   Ik heb ze toevallig pas weer gemaakt en heb het recept iets aangepast. Het beslag blijft wel wat dikker dan traditioneel beslag. Je kunt altijd nog wat extra kokosmelk of water toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *