Frittata met broccoli en buffelmozzarella

Simone Recepten Laat een reactie achter

Het is lang geleden dat ik mee deed met de foodblogswap en ik vond het leuk dit wel weer een keer te doen. Altijd interessant om de site van een andere foodblogger te bekijken. Andréa van de website byandreajanssen heeft een hele grote collectie met allerlei verschillende recepten. Makkelijk onderverdeeld in categorieën zodat je snel iets lekkers vind om te maken. Mijn oog viel al snel op onderstaande frittata. Ik ben nu eenmaal fan van lekker, makkelijk en gezond! Ze schrijft bij haar recept: Dit makkelijke vegetarische recept voor een frittata met broccoli en mozzarella kan altijd en is onweerstaanbaar lekker. En dat klopt! Lees gauw wat je nodig hebt om het te maken:

Ingrediënten

1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 takjes verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
125 gram buffermozzarella
500 gram broccoli
1 el olie
5/6 eieren
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Houd er rekening mee dat elke oven anders is. Hete lucht kun je ongeveer 20 graden lager zetten. Snijd de rode ui, knoflook en broccoli in kleine stukjes. Verhit een pan met wat olie en bak hier eerst de ui en knoflook in aan. Voeg de broccoli toe en laat even bakken om de smaakjes te mengen. Snijd ondertussen de buffelmozarella in stukjes, haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel het ui, knoflook en broccoli mengsel in de ovenschaal. Verdeel hier de verse kruiden en buffelmozarella over. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Breek de eieren en verdeel deze bovenop. Ik gebruikte 6 eieren, het recept had het over 5 eieren. Ik denk dat dat een beetje ligt aan de grote van je ovenschaal. Begin dus met 5 eieren, dan kun je later altijd nog een ei toevoegen!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *