Chocolade bananenkoekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Gister vertelde ik al van de cakejes die ik had gemaakt waarbij ik alleen appel, kaneel en vanille gebruikte om het geheel een zoete smaak te geven. Vandaag een recept voor koekjes waarbij ik alleen banaan gebruikte voor de zoete smaak. Doordat banaan van zichzelf zoeter is dan appel heb ik er eigenlijk geen vanille of kaneel aan toegevoegd, maar dit zou je nog wel als extra smaakmaker kunnen doen.

Deze koekjes worden niet knapperig, maar lekker zacht een beetje zoals kokosmakronen. Het lekkerst zijn ze op de dag zelf, maar als je onderstaand recept gebruikt krijg je 6 koekjes dus waarschijnlijk geen probleem om ze gelijk op te eten. Hier thuis vielen ze bij alle drie mijn kinderen in de smaak. Door de zachte textuur had de jongste er geen probleem mee om te kauwen en door de chocoladesmaak smulden de oudste twee er ook erg van.

Ingrediënten

1 banaan
1 ei
2 el cacao
2 el kokosmeel
2 el tapiocameel
4 el kokosrasp
Scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een schaal de banaan en ei samen tot een papje met de staafmixer. Voeg de cacao, kokosmeel en tapiocameel toe en meng het geheel door elkaar met een lepel. Voeg wat kokosmelk toe wanneer het erg droog is. Roer als laatst de kokosrasp door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hier met een lepel 6 hoopjes beslag op. Druk de koekjes met je vingers een beetje in vorm en wat platter. Bak ze nu 15 min. in de voorverwarmde oven. Houd rekening mee dat niet elke oven gelijk is zodra de randjes donkerder beginnen te worden kun je ze er beter uithalen. Laat de koekjes even afkoelen zodat ze iets steviger worden en dan lekker smullen.voor het bakkenchocokoekjes 2chocokoekjes

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *