Nadat ik gisteravond een lekker glutenvrij koekje met gember had gegeten die ik had gekocht, kreeg ik vandaag ineens zin om deze na te maken. Lekker experimenteren in de keuken dus! Mijn jongste hielp hier en daar een beetje en de oudste haalde het belangrijkste ingrediënt voor deze koekjes namelijk gember :) Toen ik via Instagram deelde dat ik aan het experimenteren was kreeg ik gelijk al de vraag naar het recept. Snel aan de slag om het te delen dus. Bij deze geen lang verhaal, maar lekker door naar het recept:
Ingrediënten voor 6 cookies
Droge ingrediënten:
50 gram amandelmeel
25 gram tapiocameel
2 el kokosrasp
2 tl gember (poeder of verse gember geraspt)
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
snufje vanillepoeder
Vochtige ingrediënten:
4 el kokosolie
1 el ahornsiroop
1 tl citroensap + beetje citroenzest
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle droge in een schaal door elkaar. Meng daarna de vochtige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen. Je kunt nu een bal van het deeg vormen. Verdeel deze bal daarna in 6 stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk elke bal hierop plat. Bak de cookies in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar. Houd de oven wel goed in de gaten, elke oven is anders dus het kan zijn dat ze in jouw oven eerder klaar zijn. Nu komt het lastigste gedeelte laat de cookies even afkoelen zodat ze knapperig worden. En dan snel smullen!!
bekijk ook




Comments 2
Koekjes zien er lekker uit, heb zin om ze te maken
Author
Leuk om te horen, ben benieuwd wat je ervan vind :)