Pulled chicken

Simone Basisrecept, Recepten 1 Reactie

Wederom een basisrecept voor jullie! Deze kip kun je op vele manieren verder verwerken. Wanneer ik een hele kip maak, zorg ik altijd dat de kipfilet apart hou zodat ik het de volgende dag kan verwerken tot een nieuwe maaltijd! Wil ik gewoon een recept maken met pulled chicken dan koop ik ook wel eens gewoon losse kippendijfilet. Zelf vind ik kippendijfilet net wat zachter worden dan kipfilet en daardoor beter geschikt voor pulled chicken.

Ingrediënten

kippendijfilet (of hele kip)
kokosolie of roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

Verwarm een braadpan en smelt de kokosolie of roomboter. Voeg de kippendijfilet toe en sluit de pan met de deksel. Laat op een zacht vuurtje de kip goed gaar worden. Draai af en toe de kip om zodat hij aan beide kanten gaart. Wanneer de kip goed gaar is laat je de kip iets afkoelen. Pak nu 2 vorken en trek de kip uit elkaar. Nu is de kip klaar voor verdere bereiding. Met verschillende soorten kruiden kun je hem naar smaak maken. Eind deze week komt het eerste recept met deze kip online!

Een hele kip maak ik het liefste in de oven. Ik maak dan met olie en kruiden een soort rub waarmee ik vel insmeer en hierdoor trekken die smaken ook lekker in het vlees van de kip. Na het breiden snijd ik de stukken kipfilet eraf en bewaar die apart voor de volgende dag. De dag van bereiding maak ik de kip weer even warm en verder bereid je de kip zoals hierboven beschreven. 1 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Nacho’s met kip en guacamole | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *