Appelpannenkoekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vorige week vertelde ik al hoe dol de kinderen op pannenkoeken zijn. Elke week is het weer pannenkoekdag hier in huis. Een vaste traditie die toch elke keer weer een verrassing is. Wat voor soort pannenkoeken we eten is namelijk altijd een verrassing. Meestal eet ik zelf niet mee met de pannenkoeken, want ei valt nog steeds niet helemaal goed. Pannenkoeken bakken vind ik daarom al gauw saai worden doordat tussendoor snoepen er niet bij is. Wat ik hierop heb gevonden is gewoon veel verschillende dingen uitproberen. Afgelopen keer toverde ik deze appelpannenkoekjes uit de pan!

Ingrediënten

3 appels (geraspt)
3 eieren
150 gram amandelmeel
100 ml kokosmelk
kaneel
snufje zout
eventueel scheutje ahornsiroop
kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verwarm een pan en smelt een beetje kokosolie erin. Maak hoopjes van 1 el per pannenkoek. Wacht tot de bovenkant gestold is en draai dan voorzichtig de pannenkoekjes om. Het beste gaat dit wanneer het garen op een laag vuurtje gebeurt. Zijn de pannenkoeken omgedraaid dan kun je ze met een spatel eventueel wat platter drukken. Als beide kanten mooi bruin zijn kun je ze uit de pan halen. Bestrooi met wat extra kaneel en geniet!

1 2 3

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *