Basisrecept: Glutenvrije pizzabodem

Simone Basis, Basisrecept, Recepten 2 Reacties

Hoewel we hier in huis allemaal dol zijn op pizza maken we het niet zo heel vaak. De enige glutenvrije pizza die we echt lekker vonden was namelijk deze met cassavedeeg. Hoewel die op zich helemaal niet moeilijk te maken was, hebben we de ingrediënten niet echt standaard in huis. Nadat cassavemeel ineens beschikbaar kwam in Nederland ben ik een ander recept gaan uitproberen namelijk deze van Predominantly Paleo. Inmiddels heb ik het iets aangepast aan onze smaak. Bij deze wil ik mijn versie dan ook met jullie delen. Vandaag alleen de basis, morgen volgt inspiratie voor de topping!

Ingrediënten

150 gram cassavemeel
70 gram arrowroot
2 el kokosmeel
1 tl zout
2 tl bakpoeder
2 tl gelatinepoeder
120 ml olijfolie
250 ml kokosmelk (of amandelmelk)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de olie en melk toe en kneed het geheel tot een deegbal. Verdeel in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk tussen 2 vellen bakpapier uit tot de gewenste dikte. Vorm eventueel met je hand de rand wat dikker.  Plaats in de voorverwarmde oven en bak de bodem 10 min. Verwijder nu van de oven bedek met je favoriete toppings en plaats voor ongeveer 12 min. terug in de oven. Tijd kan wisselen vanwege het feit dat elke oven anders is.1 2 3

bekijk ook

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *