Basisrecept: glutenvrij platbrood

Simone Basis, Basisrecept, Recepten Laat een reactie achter

Sinds kort heb ik cassavemeel in huis. Deze heb ik besteld bij Paleo-store. Als je deze webshop nog niet kent moet je zeker een keertje gaan kijken. Ze verkoopt vele producten die in Nederland bijna niet te krijgen zijn. Zoals dus cassavemeel. Bij sommige toko’s vind je wel cassavemeel, maar die smaken vaak zurig door het lange droogproces buiten in de zon. Het cassavemeel wat Sabine van Paleo-store verkoopt is op een andere manier gedroogd waardoor het geen bijsmaak heeft. Cassavemeel kun je 1:1 vervangen in recepten met tarwemeel. Hierdoor word het heel makkelijk om bestaande recepten aan te passen zodat ze glutenvrij worden. Hierbij plaats ik een recept gemaakt van cassavemeel. Het originele recept is voor paleo tortilla’s, maar ik maakte er meer een soort platte broodjes van. Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten voor 5 broodjes

100 gram cassavemeel
3 el olijfolie of avocado-olie
125-150 ml warm water
1/2 tl zout
eventueel kruiden naar keuze

Bereidingswijze

Doe de cassavemeel in een grote schaal en roer hier de zout en kruiden door heen. Giet de olijfolie en 125 ml warm water bij en roer het geheel goed door elkaar. Vorm nu een bal met je handen. Is het geheel nog iets te droog dan kun je nog iets water toevoegen. De deegbal blijft iets plakkerig. Verdeel de bal in 5 gelijke delen en maak hier balletjes van. Per bal maak je een  rond broodje zo dun als je wilt. Verwarm nu een pan op half hoog vuur. Smelt wat kokosolie in de pan en bak de broodjes aan elke kant voor een paar minuten. 1 2 3 4

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *