Bloemkoolrijst

Simone Basis, Basisrecept, Recepten 1 Reactie

Bij deze even het basisrecht voor bloemkoolrijst. Dit is echt een recept waarvan ik zelf denk dat kent toch iedereen. Maar als je dan een keer een lunch met bloemkoolrijst meeneemt en je krijgt achter elkaar de vraag wat is dat nou voor rijst? dan is het de moeite waard om op te schrijven. Zelf maak ik afhankelijk van waar ik het voor ga gebruiken een neutrale richting zoet variant of een wat kruidigere variant. Bepaal dus zelf wat je lekker lijkt. Met kruiden kun je de rijst helemaal naar wens afmaken.

Ingrediënten neutrale/zoete variant

1 bloemkool
150 ml kokosmelk
Kokosolie

Ingrediënten kruidige variant

1 bloemkool
150 ml bouillon naar keuze
Kruiden naar keuze
Kokosolie

Bereidingswijze

Maal de bloemkool in een keukenmachine fijn. Verhit een koekenpan en smelt hier wat kokosolie in. Voeg de bloemkool toe en bak even kort. Giet nu de kokosmelk of bouillon (en eventueel kruiden) erover om het geheel af te blussen en bak de bloemkoolrijst totdat de bloemkool gaar is.

Met welke kruiden zou jij de bloemkoolrijst op smaak maken?

bloemkoolrijst

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Food blog swap: Sushi burrito met bloemkoolrijst (paleo) | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *