Limoen-Avocado Dessert

Simone Recepten Laat een reactie achter

Met dit warme weer hou ik erg van fris. Lekkere watermeloen uit de koelkast, citroenijsjes of deze limoentoetjes! Er werd me gevraagd om mee te doen met de kookoschallenge en dat leek me wel een leuk idee. Niet om te winnen, maar meer omdat ik wel van een uitdaging hou. Mijn recept heeft daarom naast kokosmelk ook avocado. Een spannende combi die zorgt dat dit dessert lekker romig word.

Ingrediënten voor 2 grote desserts of 4 kleine desserts

250 gram avocado
sap en rasp van 2 limoenen
1 blik fairtrade original kokosmelk
2-3 el ahornsiroop
2-3 el gelatine of (agar-agar voor een vegan variant)

Bereidingswijze

Verwarm de kokosmelk samen met de ahornsiroop in een pannetje. Roer hier de gelatine of agar-agar doorheen tot deze goed is opgenomen. Laat even iets afkoelen terwijl je de avocado in een keukenmachine doet samen met de limoensap en limoenrasp. Laat de keukenmachine draaien tot de avocado een gladde mousse is geworden. Giet nu het kokosmelk mengsel erbij en laat de machine nog even draaien om alles goed door elkaar te mengen. Schenk het geheel nu in glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra limoenrasp en geniet!1 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *