Food blog swap: Sushi burrito met bloemkoolrijst (paleo)

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Ineens is het dan alweer eind Mei! Halverwege deze maand dacht ik ineens volgens mij heb ik me vergeten aan te melden voor de food blog swap. Gelukkig dat ik toch nog even ging kijken, want ik had het helemaal niet vergeten. Ik was alleen vergeten dat ik het gedaan had.  Volg je me nog? Haha :D

Deze maand mocht ik rondkijken op de site Flying Foodie. Hoewel er erg veel lekkere dingen opstaan bleef ik gelijk hangen bij de sushi burrito! Want: sushi ;) Zelf eet ik af en toe gewoon witte of sushirijst, maar het leek me leuk deze burrito weer eens met bloemkoolrijst te maken. Verder heb ik de overige ingrediënten ook iets aangepast, maar dat kun je zelf ook weer makkelijk doen. Zo kun je precies je favoriete sushivulling gebruiken.

Ingrediënten voor 3/4 rollen

250 gram bloemkoolrijst
2 el tamari soy sauce (deze is glutenvrij)
4 vellen nori
blikje bamboescheuten
1 komkommer
100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze

Maak de neutrale variant van de bloemkoolrijst en voeg hier de tamari soy sauce aan toe. Zet dit even apart om af te koelen. Was de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Dit voorkomt dat je vulling te nat wordt. Snijd de komkommer in repen. Het makkelijkste voor straks bij het rollen is dat je de repen net zo lang maakt als je nori vel. Snijd hierna ook de zalm in lange stukken. En giet de bamboescheuten af. Plaats een vel nori op een sushi matje en spreid daar een laag bloemkoolrijst overheen. Plaats de vulling hier bovenop. Rol de uiteinden naar elkaar toe met behulp van je matje en maak er een grote rol van. Wikkel er wat bakpapier omheen en plaats in de koelkast, tot het tijd is om op te eten!website formaat

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *