Simsaladin

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vandaag een simsaladin recept! Deze salade is zo makkelijk te maken dat het met een zwaai van je toverstok klaar is. Niet echt natuurlijk, maar in deze tijd kunnen we allemaal wel een beetje magie gebruiken. Doordat mijn kids mee wilden doen aan de week zonder vlees had ik het idee om een vegetarisch recept te gaan maken voor op de site. Dit besprak ik met een vriend en ineens kwam die met het idee voor deze salade. Wel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven, want zo bleek dat hij er zelf altijd spekjes in doet. Dat past niet echt bij een vegetarisch recept ;) De verse kruiden in dit recept zijn echt een aanwinst. Deze keer heb ik gekozen voor basilicum, tijm en koriander. Maar ik zou zeggen leef je uit en varieer met verschillende smaakjes.

Ingrediënten

400 gram Bloemkoolrijst
1 Komkommer
Diverse verse kruiden
Handje Pijnboompitten
Sap van 1/4 Citroen
2 el Mayonaise
1 tl Mosterd
Toefje Azijn

Bereidingswijze

Eerst gaan we een dressing maken van de mayonaise, mosterd, azijn en citroensap. Meng hiervoor deze 4 ingrediënten in een klein schaaltje door elkaar. Proef even en voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe. Zet de dressing even apart zo kunnen de smaken goed tot elkaar komen. Snij nu de komkommer in kleine stukjes en snij of knip de verse kruiden fijn. Nu heb je alles voorbereid om de salade te maken. Pak nu een grote schaal en meng hierin eerst de bloemkoolrijst samen met de komkommer, de helft van de verse kruiden en pijnboompitjes. Voeg hierna de dressing toe en roer alles goed door elkaar. Strooi de andere helft van de kruiden erover en klaar is je salade!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *