Zuivelvrije Aardbeien Kwarktaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een zuivelvrije kwarktaart dat klinkt toch wel een beetje gek of niet? Toch lijkt deze variant zo ontzettend op kwarktaart gemaakt met kwark dat ik er gewoon maar in meega om het inderdaad zo te noemen. Vroeger was kwarktaart altijd al mijn favoriete taart om zelf te maken. Het enige lastige was altijd het wachten tot de taart goed opgestijfd was. Dat is bij deze taart niet anders :) Ik vond het nu zelfs spannend of hij inderdaad wel goed zou gaan opstijven doordat ik de ingrediënten vanaf een ander recept heb aangepast. Wanneer je deze taart in de winter wil maken kun je ook gewoon bevroren aardbeien gebruiken. Alleen zou ik dan als versiering iets anders gebruiken doordat ontdooide aardbeien er niet zo heel mooi uitzien :)

Benodigdheden

Voor de bodem:
Taartbodem van bakbananenmeel

Voor de zuivelvrije kwark:
450 gram aardbeien (vers of diepvries)
300 ml kokosmelk
300 gram rauwe cashewnoten (een uur in warm water geweekt)
75 ml citroensap
60 ml ahornsiroop of honing
2 el grasgevoerde gelatine of agar agar (vegatarische variatie van gelatine)
100 gram kokosolie

Overige benodigdheden:
Versiering voor op de taart (ik gebruikte wat extra aardbeien)
Een taartvorm van 18 cm (ik gebruikte een losse ring met daaronder een bakplaat)
Een oven
Een keukenmachine
Een kom
Een lepel en/of spatel

Bereidingswijze

Voor de bodem volg de aanwijzingen in dit recept. Verwarm de kokosmelk samen met de aardbeien en de kokosolie. Los de gelatine op in een klein beetje warm water en voeg dit toe aan het aardbeien-kokos mengsel. Verwarm het geheel goed door zodat de gelatine goed warm kan worden. Voor een vegan variant gebruik je agar agar. Meng ondertussen in de keukenmachine de uitgelekte cashewnoten samen met de citroensap en ahornsiroop tot een zo glad mogelijke pasta. Voeg het aardbeien en kokos mengsel bij de pasta en mix het geheel helemaal goed door elkaar. Schenk het mengsel bovenop de bodem en laat het geheel eerst buiten de koelkast afkoelen en plaats het daarna in de koelkast of wanneer je niet veel tijd hebt in de vriezer. Haal vlak voor serveren uit de koelkast en versier naar wens.2 3
1
2
3

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *