Chocolade bananenpannenkoeken

Simone Recepten Laat een reactie achter

Van de simpele bananenpannenkoeken kun je natuurlijk ook een chocolade variant maken. Doordat je ook cacao toevoegt hoef je iets minder kokosmeel te gebruiken. De kokosmelk is optioneel zelf houd ik van een iets dunner beslag zodat de pannenkoeken in de pan wat uitvloeien en daardoor ook dunner worden. Zo heb ik het idee dat ze wat sneller gaar zijn en dat is wel zo handig als je een flinke stapel wil bakken!

Ingrediënten

2 bananen
4 eieren
3-4 el kokosmeel
3 el cacao
optioneel: flinke scheut kokosmelk als je van wat dunner beslag houdt

Bereidingswijze

Breek de gepelde bananen in stukken en voeg hier de eieren aan toe. Meng het geheel met behulp van je staafmixer tot een luchtig beslag. Voeg de lepels kokosmeel en cacao toe en roer even door. Laat het beslag even rusten en roer daarna nogmaals door. Zelf houd ik van een redelijk vloeibaar beslag daarom voeg ik er wat kokosmelk aan toe. Verhit een koekenpan en smelt klein beetje kokosolie in de pan. Bak hierin kleine pannenkoekjes, zelf gebruik ik een volle eetlepel per pannenkoekje.

chocolade bananenpannenkoeken 2chocolade bananen pannenkoeken 3 chocolade pannenkoeken 1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *