Bananenpannenkoekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Sinds kort zijn dit ineens weer de favoriete pannenkoeken in huis. Pin me er niet op vast want voor je het weet kiezen de kinderen weer een ander soort als favoriet. Ondertussen staan er echt al een heleboel verschillende soorten pannenkoekrecepten op de site als je zoekt op pannenkoeken vind je de hele lijst!

Elke woensdag en soms nog een keer in het weekend sta ik in de keuken om een flinke stapel pannenkoeken te bakken. Nu de jongste ook flink begint mee te eten word het tijd om de stapel weer iets groter te maken. Mijn man krijgt de overgebleven pannenkoeken donderdag mee als lunch en die houd zijn werkdag natuurlijk niet vol met 1 pannenkoek als lunch :) Onderstaande hoeveelheid is ongeveer een derde van wat ik meestal maak, maar heb je ook grote eters kun je het recept makkelijk verdubbelen.

Ingrediënten

2 bananen
4 eieren
4-5 el kokosmeel
Optioneel: Scheut kokosmelk als het beslag niet vloeibaar genoeg is

Bereidingswijze

Breek de gepelde bananen in stukken en voeg hier de eieren aan toe. Meng het geheel met behulp van je staafmixer tot een luchtig beslag. Voeg de lepels kokosmeel toe en roer even door. Laat het beslag even rusten en roer daarna nogmaals door. Zelf houd ik van een redelijk vloeibaar beslag daarom voeg ik er wat kokosmelk aan toe. Verhit een koekenpan en smelt klein beetje kokosolie in de pan. Bak hierin kleine pannenkoekjes, zelf gebruik ik een volle eetlepel per pannenkoekje.

bananenpannenkoeken

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *