Chocolade broodjes

Simone Recepten 1 Reactie

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat de krentenbolletjes van Eetpaleo hier in huis erg geliefd zijn. Eerder had ik al een hartige variant van het recept gedeeld vandaag een zoete variant. We eten eigenlijk bijna nooit brood bij ons thuis en wanneer we het wel eten dan maken we het zelf. Deze week ging mijn oudste zoon op school ontbijten. We keken van te voren samen naar welke producten er geserveerd zouden worden en wat hij dan graag zou willen eten. Hij kwam toen met het volgende verlanglijstje:

verlanglijstje

De laatste keer dat we de krentenbolletjes hadden gemaakt kwam hij met idee om er chocola in te stoppen zodat het chocoladebroodjes werden. Door zulke ideeën word ik altijd heel blij en krijg ik het idee dat hij later heerlijke dingen in de keuken gaat maken. Toen ik op woensdagochtend begon met het deeg, kwam hij ook weer even kijken en herinnerde me aan de chocola. We hebben toen het deeg in tweeën verdeeld en de ene helft met rozijntjes gemaakt en het andere deel met chocola. Het resultaat? Heerlijke zoete chocoladebroodjes.

Ingrediënten

200 gram amandelmeel
150 gram tapiocameel
1 tl bakpoeder
2 el ahornsiroop
2 eieren
80 gram chocola (zelf gebruikte ik Vivianne 92%)
60 ml palm shortening
100 ml kokosmelk
Snufje zout

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de melen, zout en bakpoeder door elkaar. Smelt de palm shortening. Roer hier de eieren, kokosmelk en ahornsiroop doorheen. Meng dan de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Hak de chocola in stukjes en voeg deze aan het deeg toe. Nog even doorroeren tot de chocola goed verdeeld is. Maak nu je handen vochtig en vorm bolletjes van het deeg. Bak ze in 15-20 min. in de voorverwarmde oven. Even laten afkoelen zodat de chocola niet meer vloeibaar is en dan lekker smullen.

chocolade broodjes 1 chocolade broodjes 4 chocolade broodjes 5

bekijk ook

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *