Chocoladeroom

Simone Recepten Laat een reactie achter

Bij ons thuis is het meestal op woensdag pannenkoekendag! De kinderen hebben dan de middag vrij en we kunnen lekker rustig aan doen met het eten tussen de middag. Vaak word ik eerst geholpen met het beslag maken en gaan ze daarna nog even zelf spelen terwijl ik in de keuken een grote stapel pannenkoeken bak. Gelukkig heb ik tegenwoordig 2 pannen hiervoor want poeh wat kunnen die kinderen van mij veel eten Zelf heb ik na 2 grote pannenkoeken toch echt wel genoeg, de oudste kijkt me na de derde nog hongerig aan. Vorige week was hij ziek (oorontsteking) toen at hij er maar 2 ;)

Als we er echt een feestje van willen maken komt er ook kokosroom op tafel. Dat is al lekker op zichzelf, maar chocolade liefhebbers als we zijn is deze chocoladevariant nog beter!

Ingrediënten

Kokosmelk (met lekker veel vet)
1 tl Vanillepoeder
1-2 el Cacao
Zoetmiddel naar keuze (honing, ahornsiroop, palmsuiker etc.)

Bereidingswijze

Zet het blik of pak kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Zet het bij voorkeur achter in de koelkast, want daar is het het koudst. Schud het blikje niet!
Draai het blikje of pak de volgende dag om en schenk het water eruit in een bakje. Dit kokoswater kun je gewoon nog gebruiken naar wens. Wat overblijft is een dikke roomlaag. Schep dit in een kom doe er de cacao, vanillepoeder en zoetmiddel naar wens bij en mix tot een glad geheel.

chocoladeroom

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *