Cocos chocolate chip cookie dough balletjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Sinds een vriendin van mij vertelde dat ze cookie dough had gemaakt om in de avond van te snoepen kon ik dit niet uit mijn gedachten zetten. Het leek me zo ontzettend lekker :) Maar als ik dan iets nieuws zelf ga maken kan ik het nooit laten om het aan te passen aan mijn eigen eetpatroon. In mijn geval komt dat erop neer glutenvrij, zuivelvrij en zo min mogelijk suikers. Op een avond dat de kinderen net in bed lagen en ik ongelofelijk veel zin had in iets om te snoepen dook ik daarom de keuken in en maakte daar deze balletjes. Superlekker om gelijk te snoepen en na een nachtje in de koelkast iets steviger maar nog steeds erg smakelijk. De kinderen vonden het in ieder geval voor herhaling vatbaar. Doordat het erg makkelijk te maken is kunnen ze de volgende keer gewoon meehelpen! De hoeveelheden heb ik een beetje geschat aangezien ik het gewoon maar wat bij elkaar heb gegooid :0

Ingrediënten

10 dadels (geweekt in warm water)
2 el kokosrasp
4 el amandelmeel
2 el kokosolie
1 tl vanillepoeder
snufje zout
1 el cacaonibs

Bereidingswijze

Giet de dadels af en stop ze in de keukenmachine. Laat draaien tot het een soort dadelpuree geworden is. Voeg daarna de overige ingrediënten toe, behalve de cacaonibs. Laat draaien tot een egale massa gevormd is. Voeg als laatste de cacaonibs toe en laat de machine kort draaien zodat ze goed verdeeld zijn. Rol hierna balletjes van het mengsel. Is het nog te droog om goed aan elkaar te plakken voeg dan nog wat kokosolie toe. Is het te vochtig? Meng er nog wat amandelmeel door.
Door ze in de koelkast te bewaren word de kokosolie hard en kun je de balletjes goed vastpakken zonder dat het een kleverige bende word, handig met kinderen :)

Voor deze balletjes heb ik gebruik gemaakt van extra viergine kokosolie (die met kokossmaakje) omdat ik de smaak ervan lekker vind en we dan kunnen profiteren van de gezonde stofjes die erin zitten.

cccc4 cccc5

 

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *