Chocolade-ijs

Simone Recepten Laat een reactie achter

Doordat mijn dochter een koemelkallergie heeft maak ik eigenlijk altijd zelf ijs. Meestal in ijsvormpjes omdat het dan gelijk per portie te pakken is. Sinds vorig jaar ben ik ook mijn ijsmachine meer gaan gebruiken, want schepijs is gewoon ook hartstikke lekker! Nu nog leren mooie bolletjes ervan te maken, want dat ziet er wat smakelijker uit ;)

Vandaag een recept voor chocolade-ijs. Lekker romig door de kokosmelk en super simpel met maar 3 ingrediënten.

Ingrediënten:

500 ml kokosmelk
12 dadels
Cacaopoeder naar smaak

Bereidingswijze:

Week de dadels een paar uur voor zodat ze lekker zacht worden. Maal ze dan in een keukenmachine tot dadelpasta. Voeg hier de kokosmelk en het cacaopoeder aan toe en laat het mengsel even goed draaien. Zorg dat het mengsel goed koud is en doe het dan in de ijsmachine. Wanneer je geen ijsmachine tot je beschikking hebt kun je het ook in ijsvormpjes of een schaaltje in de vriezer stoppen. Je hebt dan wel iets meer geduld nodig zeker 4 uur wachten tot het hard genoeg is.

Als je ijsje klaar is lekker smullen! Wij hebben het zelf nog versiert met pure chocoladeschaafsel

ipad 448

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *