Pannenkoeken van bakbananen

Simone Recepten 6 Reacties

Het recept voor deze pannenkoeken heb ik via Diana van Paleofamilie. Volgens mij was dit het eerste wat ik bij haar thuis heb geproefd. Ondertussen heb ik het recept een beetje naar eigen smaak aangepast. Iedereen hier in huis is dol op deze pannenkoeken dus ze staan zeker een paar keer per maand op tafel of we nemen ze mee als we een dagje weg gaan. Door de zoetige smaak van de bakbananen hoef je bij deze pannenkoeken namelijk niet perse beleg te gebruiken. Erg makkelijk om mee te nemen met kinderen. Geen kleffe vingers na het eten ;)

bakbananenpannenkoeken 1

Benodigdheden

3 rijpe bakbananen
6 eieren
4-5 el kokosolie
1 tl vanille
1 el kaneel
Snufje zout
Scheutje kokosmelk
Eventueel wat zoet

Bereidingswijze

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en laat deze draaien tot je een goed glad beslag hebt. Zelf voeg ik redelijk wat kokosmelk toe zodat het beslag niet te dik is en je de pannenkoeken wat dunner kan maken. Als je goed rijpe bakbananen gebruikt zijn ze waarschijnlijk zoet genoeg, maar je kunt altijd wat zoetstof naar keuze toevoegen als je van extra zoet houdt. Hopelijk genieten jullie er net zo van als er hier in huis van gesmuld wordt!

bakbananenpannenkoeken 2

 

bekijk ook

Comments 6

  1. Post
   Author
    1. Post
     Author
 1. Johan

  Gebruik je de kokosolie om te bakken of moet dit gesmolten door het beslag heen? Ik wil ze vanavond als diner voor mijn vriendin en twee kids maken. Ze zien er erg lekker uit!!

  1. Post
   Author
   Simone

   Door het beslag en extra om in te bakken. Zelf smelt ik het eigenlijk niet, omdat het door de keukenmachine ook goed gemengd wordt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *