Guacamole

Simone Recepten Laat een reactie achter

Als er 1 ding is wat ik elke dag wel kan eten is het wel avocado. Misschien zou je het niet denken, maar avocado is heel veelzijdig. Je kunt het namelijk ook verwerken in verschillende gerechten zoals: ijs, taart, pannenkoeken of groene bananenvla.

Als dip maak ik momenteel graag deze guacamole. Het liefst eet ik het overal bij. Op hamburgers, bij kip, met wat rauwkost of bij bananenchips.

Ingrediënten

2 avocado’s
1-2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 el citroensap

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit goed door elkaar. Pers de teentjes knoflook erboven uit, voeg het citroensap toe en snipper het uitje fijn. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout en geniet!
2

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *