Food Blog Swap: Pasta met groene asperges

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Het is vandaag alweer de laatste dag van Januari! De eerste maand van het nieuwe jaar is echt voorbij gevlogen vinden jullie niet? Ook dit jaar doe ik weer lekker mee met de Food Blog Swap. Deze maand mocht ik neuzen op bijna net zo lekker als thuis. Ik had een aantal opties die me erg lekker leken, maar uiteindelijk ben ik voor de pasta met groene asperges, kip, courgette, champignons en dragon gegaan. Blij dat ik dat gedaan heb want het was echt erg lekker! De eerste keer maakte ik hem in de avond en had ik even snel een foto gemaakt. Achteraf bleek die foto dus onscherp en veel te donker. Wat een straf nu mocht ik het recept nog een keer maken ;) Grapje natuurlijk want dat deed ik graag! Nu at ik de pasta als lunch (ook een aanrader hoor) en nam ik net wat meer tijd voor de foto. Het blijft een uitdaging zo’n foodfoto, maar deze is tenminste niet te donker!

Ingrediënten

500 gram groene asperges
1 eetlepel kokosolie
1 kleine ui, gesnipperd
400 gram kipfilet, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 gram champignons, in kwarten
1 courgette, in kleine blokjes (± 300 gram)
400 gram pasta naar keuze (ik gebruikte glutenvrije linguine)
200 gram kokosyoghurt
1 eetlepel verse dragon, fijngehakt (zelf kon ik geen verse vinden dus ik gebruikte gedroogde)
peper, zout

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kontjes van de groene asperges en snijd ze schuin in stukjes van 1,5 centimeter. Stoom de stukjes asperges in een paar minuten beetgaar. Verhit in een hapjespan de kokosolie en fruit de ui een paar minuten aan. Bak op hoog vuur de blokjes kipfilet rondom bruin. Voeg de knoflook, courgette en champignons toe en laat met een deksel op de pan 5 minuten pruttelen. Voeg dan de kokosyoghurt, zout, peper en dragon toe. Proef en voeg eventueel wat meer kruiden toe. Laat op het laatste de aspergestukjes even mee opwarmen. Meng de pasta door de saus en: Eet smakelijk! O voor de foto gebruikte ik nog wat pecorino dit is harde schapenkaas. Dat is natuurlijk niet zuivelvrij!1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *