Paleo Wraps van casavemeel

Simone Basisrecept, Recepten 2 Reacties

De eerste keer dat ik deze wraps maakte is alweer een behoorlijke tijd geleden. Ik had ze toen gevuld met pulled chicken en guacamole. Nadat ik een foto daarvan op Instagram plaatste vroegen best wat mensen of ik het recept wilde delen. Tot nu toe was het daar nog niet van gekomen, maar wie geduld heeft word beloont! Vandaag aller eerst het basis recept voor de wraps. Deze kun je namelijk op zoveel manieren gebruiken dat het handig is om ze even los te delen. Het recept heb ik deze keer niet zelf verzonnen. Dankzij Diana van Paleofamilie kwam ik bij deze van Downshiftology maar voor jullie heb ik hem vertaald naar het Nederlands.

Ingrediënten

1 cup cassavemeel
1/4 tl zout
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
2 el palm shortening (kun je vervangen door roomboter of kokosolie)
2/3 cup warm water

Bereidingswijze

Mix de cassavemeel, zout en wijnsteenbakpoeder goed door elkaar. Voeg de palm shortening toe en kneed deze door de droge ingrediënten. Voeg beetje bij beetje het warme water toe en blijf kneden. Eerst zal het deeg nog wat plakkerig zijn maar naarmate het beter verdeeld is word het een echt deeg. Laat het deeg heel even rusten en verdeel hierna in 6 gelijke delen. Leg elke keer 1 stukje deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol deze dan plat tot een tortilla. Verwarm een pannenkoekenpan tot medium warmte. Bak de tortillas aan elke kant ongeveer een minuut. Nu zijn ze klaar om te vullen met wat je maar wilt! Binnenkort wat verschillende soorten vullingen online. :)21

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Paleo wraps met kip en taugé | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

  2. Annemiek

    Fijn recept, je krijgt er mooie wraps mee. Er kan nog bij vermeld worden dat je de wraps bakt in een droge pan. Het kan ook met ghee of kokosolie, maar dan worden ze snel wat harder en minder gemakkelijk te buigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *