Salted caramel pecans

Simone Basisrecept, Recepten Laat een reactie achter

Wie er van chocolade houd kan bijna niet om de salted caramel varianten heen die je nu in de winkel vind. Omdat ik de smaak van zoet en zout door elkaar heen echt superlekker vind heb ik laatst deze gekarameliseerde pecannootjes met zeezout gemaakt. Deze passen trouwens perfect bij de chocoladepannenkoeken die morgen online komen ;)

Ingrediënten voor 4-5 porties

100 gram pecannoten
2 el ahornsiroop
snufje zeezout
Extra:
bakpapier

Bereidingswijze

Hak de nootjes in kleine stukjes. Verwarm een pan en rooster hier kort de pecannootjes in. Blus af met de ahornsiroop en bestrooi daarna met het zout. Wanneer de siroop goed warm is geworden giet je het mengsel op een bord bekleed met bakpapier. Laat het even afkoelen zodat het hard word. Hierna kun je het verdelen over de borden. Wil je het bewaren wikkel het dan goed in bakpapier, maar bewaar het niet te lang dat verliezen de nootjes hun stevigheid.1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *