Food Blog Swap: Griekse gyros zelf maken

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Het is weer tijd voor een food blog swap! Deze keer mocht ik snuffelen op de site van Ellouisa namelijk: ellouisacooking. Ook al is haar site niet gluten- en zuivelvrij toch vond ik er genoeg lekkers op zodat het alsnog moeilijk was om te kiezen. Eerst dacht ik eraan om een variant op de walnoot-amandelkoekjes te maken. Uiteindelijk ben ik toch voor de gyros gegaan. Binnenkort vlieg ik namelijk naar Kreta dus dit gerecht is ideaal om in de stemming te komen! Het originele recept vind je hier. Enige wat ik anders heb gedaan is de tzatziki vervangen voor mijn eigen zuivelvrije tzatziki en er geen pitabroodjes bij geserveerd, maar een Griekse salade.

Ingrediënten voor de gyros

500 gram kalfsvlees of lamsvlees
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl oregano
1/2 tl uienpoeder
Snufje kaneel
4 el olijfolie
tzatziki
Eventueel een Griekse salade

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine stukjes. Mix alle kruiden door elkaar en meng dan de olijfolie erdoor. Marineer het vlees hierin, laat even intrekken terwijl je de tzatziki maakt. Verwarm dan een pan en bak hier het vlees in tot het gaar is. Serveer de gyros samen met de tzatziki en eventueel een lekkere salade.1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *