Vegan pompoen-sinaasappel kwarktaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Zoals ik vorige keer al vertelde is mijn oudste zoon 7 jaar geworden. Zijn wens voor soort taart bestond vooral uit chocolade en een beetje caramel. Hierdoor heb ik 2 taarten gemaakt waar chocola echt wel de hoofdrol speelden. 1 daarvan had ook nog een caramellaag. Als tegenhanger tegen al die toch wel machtige chocolade besloot ik mijn eigen versie van de geweldige pompoen-sinaasappel cheesecake te maken. Een tijd geleden was ik namelijk samen met mijn zoon bij SEM en daar aten we samen deze taart en die was echt heerlijk. Al eerder verzon ik het pompoen-sinaasappel ontbijtje

pompoen-sinaasappel

pompoen-sinaasappel

(klik hiernaast op de foto om naar dat recept te gaan) met de taart in mijn achterhoofd. Nu durfde ik het aan om een eigen taart versie te maken! Deze keer heb ik geen gelatinepoeder toegevoegd waardoor de taart iets zachter werd, maar zeker stevig genoeg om niet in te storten. Voordeel hiervan dat hij naast zuivelvrij ook vegan is :)

Ingrediënten

1x bakbananenbodem
250 gram pompoen (gaar en in stukjes)
sap van 2 sinaasappels
100 ml kokosmelk
100 gram cashewnoten (een nacht geweekt in water)
100 gram kokosolie
1 tl kaneel
1 tl vanillepoeder

Versiering naar keuze bijvoorbeeld:
Sinaasappelschijfjes
Kokos

Bereidingswijze

Maak eerst de bodem volgens dit recept. Giet het water van de cashewnoten weg en plaats de cashewnoten in een keukenmachine. Laat deze draaien tot de noten heel fijn zijn geworden. Voeg nu de pompoen en het sap van de sinaasappels toe. Laat de machine weer draaien tot een egaal geheel gevormd is. Smelt ondertussen de kokosolie op een zacht vuur. Voeg deze daarna langzaam toe aan de draaiende machine. Doe hetzelfde met de kokosmelk. Als laatste voeg je de kaneel en vanillepoeder toe en meng alles nog 1 keer door. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en plaats het geheel voor minstens 4 uur in de koelkast. Wil je het sneller laten opstijven kun je de taart ook in de diepvries doen. Versier de taart vlak voor het aansnijden.

23

Pompoen kwarktaart

Pompoen kwarktaart

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *