Zuivelvrije ‘frozen yoghurt’ repen met framboos

Simone Recepten Laat een reactie achter

In de review van Easy Peasy Lunchbox vertelde ik al dat ik nu echt eens zin had om een zuivelvrije (paleo) variant van frozen yoghurt bites te maken. Op zich helemaal niet moeilijk nu er de heerlijke romige kokosyoghurt van Abbot Kinney’s te krijgen is. Op maandag had ik deze kokosyoghurt al gebruikt voor de zuivelvrije tzatziki en nu dus bij deze repen. Hebben jullie al eens kokosyoghurt geproefd?

Ingrediënten

150 ml kokosyoghurt
Handje frambozen (ik gebruikte de bevroren variant)
Handje pistachenoten
1 el kokosrasp

Bereidingswijze

Rooster de pistachenoten en bestrooi ze met wat zout. Terwijl je ze laat afkoelen meng je vast de overige ingrediënten door elkaar. Bekleed een schaaltje of kleine bakvorm met bakpapier. Meng als de pistachenoten afgekoeld zijn deze ook door het yoghurtmengsel. Schep nu het mengsel in de schaal/bakvorm en plaats in de vriezer om hard te worden. Haal ze voordat je ze gaat eten uit de vriezer om iets zachter te laten worden.1 2 3

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *