Taartbodem met bakbananenmeel

Simone Basis, Basisrecept, Recepten 6 Reacties

3

Aardbeien kwarktaart (klik op de foto voor het recept)

Bij een kwarktaart vind ik een koekjesbodem echt veel beter passen dan de noten-dadel bodems die je veel ziet. Niet dat die niet lekker zijn, maar in mijn hoofd heeft de ‘echte’ kwarktaart een bodem met koekkruim gemengd met gesmolten boter! Deze bodem heb ik al gebruikt bij de aardbeienkwarktaart en vrijdag komt het recept voor een versie met appel, heerlijk voor de herfst. Het recept heb ik van Femke’s foodies (zie hier) alleen dan wel aangepast aan mijn eigen smaak. Bij deze mijn versie:

Ingrediënten (bakvorm van 18 cm)

80 gram bakbananenmeel
50 gram kokosolie (gesmolten)
30 gram palmsuiker
Snufje kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm of onderplaat met bakpapier. Meng in een kom alle ingrediënten voor de bodem. Wanneer je het deeg te droog vind kun je nog wat extra kokosolie toevoegen. Verdeel het deeg over de bodem en strijk glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 min. gaar. Let op oventijden kunnen altijd wisselen.taartbodem

Bewaren

bekijk ook

Comments 6

 1. Renee

  Dankjewel voor dit recept! Ik heb de bodem gemaakt met daarop de appel”kwark” vulling uit je latere recept. Het resultaat is lekker en verrassend wat het effect is van deze bodem, veel meer koekjesachtig dan andere……..
  Ik heb één vraagje, welke doorsnee bakvorm heb je gebruikt? Reden is dat ik met een wel heel erg platte taart zit ?

  1. Post
   Author
   Simone

   Mijn vorm heeft een doorsnee van 18 cm. Hoeveel had die van jou? Leuk dat je het recept hebt gemaakt en dat het bevalt volgende keer dan een dubbele hoeveelheid maken of inderdaad een kleinere bakvorm ;)

 2. Renee

  Mijn vorm heeft een doorsnee van 25 cm, dat zegt genoeg ?
  Inmiddels hebben we de appel cheesecake ook gegeten en ik moet zeggen, dat viel zeker niet tegen!! De bodem ga ik zeker gebruiken voor andere recepten met een koekjesbodem en met het “cheese”deel ga ik experimenteren.
  Kortom, de smaak was heerlijk, maar ik denk dat ik volgende keer iets minder gelatine gebruik voor de topping.
  Enne………laat ik maar gaan voor een kleinere vorm, beter voor mijn lijn ?

  1. Post
   Author
   Simone

   O ja dat zegt genoeg :) Zal het gelijk even aanpassen in het recept! Blij dat je het recept lekker vond en inderdaad lekker gaan experimenteren, veel plezier :)

 3. Pingback: Perzik kwarktaart (lactosevrij en glutenvrij) – Femke's Foodies

 4. Pingback: Zuivelvrije Aardbeien Kwarktaart | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *