Courgetti met pesto en avocado

Simone Recepten Laat een reactie achter

Na het basisrecept voor courgetti is het nu tijd voor een compleet gerecht waarin courgetti verwerkt is. Dankzij de avocado, olijfolie en pijnboompitjes bevat dit gerecht flink veel goede vetten waardoor het goed verzadigt. Naar keuze kun je bij dit gerecht nog kiezen voor een eiwitbron (vlees/gevogelte of vis) Op de onderstaande foto heb ik gekozen voor tonijn. Op deze manier was het een supersnelle maaltijd om klaar te maken!

Ingrediënten van de saus (voor +/- 6 personen)

2 avocado’s
2 handenvol verse basilicumblaadjes
2-3 teentjes knoflook
3 el pijnboompitjes
3 el olijfolie
2 el citroensap
Snufje zout
Eventueel wat peper
Extra: keukenmachine (of staafmixer)

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, pers de knoflook uit en stop deze samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige saus heeft gevormd. Misschien moet je tussendoor even stoppen om het geheel wat door te roeren. Wanneer de saus klaar is kun je even proeven of de smaak naar wens is en anders kun je nog wat peper en zout toevoegen. Voeg nu de saus toe aan de schaal met klaargemaakte courgetti en roer het even goed door elkaar. Naar wens kun je nu nog een eiwitbron of wat extra’s toevoegen zoals bijvoorbeeld olijven, pijnboompitjes, basilicum of edelgistvlokken.1 2 3

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *