Voor deze magnums heb ik gebruik gemaakt van een ijsjes apparaat (van het merk zoku) dat binnen een paar minuten een ijslolly maakt. Wil je meer informatie over dit apparaat kijk dan hier. Ideaal voor het maken van ijsjes van kokosmelk met vanillepoeder erin. Doordat de inhoud in een korte tijd bevriest heeft het vanillepoeder geen kans om naar beneden te zakken wat bij ijsvormpjes nog wel eens gebeurt. Het apparaat had ik geleend van Marije, maar doordat het zo goed beviel staat het nu hoog op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag (hint hint ;D) Voor de chocoladelaag heb ik 2 repen chocolade gesmolten zodat ik ze makkelijk kon dopen. Het restant heb ik in vormpjes gegoten zodat we leuke Hello Kitty chocolaatjes hadden.
Ingrediënten
500 ml Kokosmelk
2 el Ahornsiroop
Snufje Vanillepoeder
1-2 repen Pure chocolade
Bereidingswijze
Meng de kokosmelk met de ahornsiroop en vanillepoeder. Proef even of het geheel zoet genoeg is en voeg anders naar smaak nog wat toe. Giet het mengsel in het apparaat (of ijsvormpjes) en wacht tot de ijsjes klaar zijn. Smelt ondertussen de chocolade au-bain Marie. Verwijder de ijsjes en doop ze kort in de chocolade. Laat even uitlekken en hard worden. Daarna kun je ze of gelijk opeten of op een bakpapier (tegen het plakken) in de vriezer bewaren.