Frisse Sandwich spread

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wanneer je op zoek bent naar een broodbeleg zonder zuivel of onnodige toevoegingen kom je er al snel achter dat zelf maken de allerbeste optie is. Voordelen hiervan zijn dat je zelf de ingrediënten kan bepalen en hierdoor bijvoorbeeld zelfs wat groenten kunt toevoegen. Nadeel is wel dat het wat tijd kost en minder lang houdbaar is. Mijn tip hiervoor is flink af te wisselen met super simpele recepten waarbij vooral de keukenmachine het werk doet. Pas als de bodem in zicht komt maak je weer een nieuw smaakje! Eet je nu liever geen brood of een vervanger zoals cracker of rijstwafel? Deze spread kun je ook gewoon uit een kommetje eten met een lepel!

Ingrediënten

1 groene appel
1 flinke avocado
1 grote hand spinazie
50-100 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de helften in de keukenmachine. Snij de appel in stukken en verwijder het klokhuis, plaats de stukken samen met een flinke hand spinazie bij de avocado in de keukenmachine. Laat de machine draaien totdat alles heel klein geworden is. Voeg nu beetje bij beetje de kokosmelk toe totdat je de gewenste dikte hebt gekregen. Je hoeft dus niet alle kokosmelk op te maken.

frisse sandwichspread frisse sandwichspread

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *