Pompoen chocolade dessert

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een lekker vullende groente (of fruit) verwerken in een toetje is echt het meest geniale idee dat iemand ooit heeft verzonnen! Hier in huis zijn we al dol op toetjes met avocado zoals mango avocado mousse, avocado-citroen ijs, chocolade bananenvla en groene bananenvla. Maar op Instagram zag ik al een aantal keer een pompoendessert langskomen dus die moesten we natuurlijk ook proberen. Dankzij mijn zoon maakten we er een chocoladevariant van en smullen dat we deden met zijn allen! Jammer dat de oranje pompoen nu weer even uit het seizoen is, maar voor wie niet kan wachten om het uit te proberen je kan ook kant en klare pompoen uit de diepvries halen in de supermarkt.

Ingrediënten

1 kleine oranje pompoen (tussen de 400 en 500 gram pompoenstukjes)
2 el kokosmelk
3 el cacao
1-2 el zoet naar keuze (honing, ahornsiroop, yaconsiroop etc.)
1 el kaneel

Bereidingswijze

Was de pompoen goed en snijd hem in stukken. De schil kun je laten zitten of verwijderen wat je zelf graag wilt. Stoom de pompoen gaar en laat hem afkoelen. Mix in de keukenmachine de pompoen samen met de overige ingrediënten totdat het geheel goed gemengd is. Eventueel kun je wat extra kokosmelk toevoegen als je het nog iets te dik vind. Versier naar keuze met bijvoorbeeld cacaonibs. Eet smakelijk!

pompoen chocolade dessert

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *