Kokos chocolade balletjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Zin in chocola maar niks in huis? Kijk eens in je voorraad of je cacao, kokosolie en honing (of een ander zoetmiddel) in huis hebt. Van deze 3 ingrediënten kun je namelijk zelf een chocoladesnack maken! Door elke keer wat andere ingrediënten toe te voegen krijg je steeds een ander soort snack. Vandaag deel ik een kokosvariant dus duik snel de keuken in en dan smul je straks ook van deze lekkere balletjes!

Ingrediënten

80 gram cacao
100 ml gesmolten kokosolie
2 el honing
Snufje vanillepoeder
Kokos om de balletjes in te rollen

Bereidingswijze

Meet de cacao af in een grote kom en voeg hier het vanillepoeder aan toe. Voeg dan de kokosolie en honing toe en roer goed door elkaar tot het een soort chocoladepasta word. Proef even of je de smaak zoet genoeg vind. Zet dan het mengsel in de koelkast zodat het wat kan opstijven. Rol daarna balletjes van het mengsel en rol ze gelijk door de kokos zodat ze niet meer plakkerig zijn. Zelf vind ik het makkelijk om een tl te gebruiken zodat de balletjes ongeveer allemaal even groot zijn. Wanneer je alle balletjes klaar hebt laat ze dan in de koelkast verder opstijven en dan lekker smullen.

kokos chocoballetjes kokos chocoballetjes 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *