Ridiculously good Pancakes (vegan/ paleo)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een tijd geleden maakte ik al vegan pannenkoeken van bakbananenmeel. Deze zijn behoorlijk vullend en daarom experimenteerde ik nog wat verder met de fluffy pannenkoeken die ik gemaakt had met cassavemeel. Bij deze heb ik daar nu ook een vegan variant van en om het nog beter te maken zijn het gelijk chocoladepannenkoeken! Deze pannenkoeken zijn alleen gezoet met banaan, ideaal voor iedereen die minder geraffineerde suikers wil eten. Om de pannenkoeken extra speciaal te maken had ik er voor gekozen om er, geheel in de stijl van de smaak sinaasappel/pecan van ridiculously good chocolates, gekarameliseerde pecannootjes en sinaasappelrasp bij te serveren. Echt een feestje op je bord!

Ingrediënten voor 2 personen

100 gram cassavemeel
25 gram cacao
2 kleine bananen
50 ml gesmolten kokosolie
300 ml kokosmelk
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Voor de topping:
Ridiculously good chocolates sinaasappel/pecan
rasp van 1 sinaasappel
salted caramel pecans

Bereidingswijze

Pureer met een staafmixer de bananen tot moes en mix dit daarna met de kokosmelk en kokosolie. Roer de cassavemeel, cacao, wijnsteenbakpoeder en zout erdoor en mix het nog even goed met de staafmixer zodat er geen klontjes meer in zitten. Verwarm nu een pan en bak de pannenkoeken. Zelf maak ik pannenkoeken van 1 el per stuk. Voor de foto heb ik ze met een ronde vorm allemaal gelijk gemaakt, maar dit hoeft natuurlijk niet. Stapel de pannenkoeken op en versier het bord met salted caramel pecans, sinaasappelrasp en de ridiculously good chocolates in stukjes gehakt. 1

2

4

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *